San Juan och Puerto Plata

Vi hade bokat in oss på en utflykt till regnskogen utanför San Juan som är den enda regnskogen i USA.

Vägen upp på berget var smal och ormade sig upp med 180 graders tajta svängar och där var även en del vägarbeten eftersom stora delar av vägen hade rasat i orkanen 2017 och reparationer pågår fortfarande. Det var väldigt stora växter, något som såg ut som ormbunkar men av gigantiskt format, det kändes lite som om man var i Jurassic Park och att en dinosaur skulle titta fram bakom en buske i vilket ögonblick som helst.

I Puerto Plata hade vi bokat in en rundtur med rom och choklad provning, Bussfärd här med men i en buss pyntad med gardiner och tofsar.

Mycket som såg slum artat ut och längs de flesta vägar vi körde skulle jag inte vilja promenera, Men på de platser vi blev avsläppta från bussen var det mycket turister från andra kryssnings fartyg. Första stoppet utanför stan på typ en gård, där de visade och snackade om lite olika växter innan det blev dax för rom provningen, olika kvalitéer på dem och väldigt olika priser med. Den första och billigaste smakade inte mycket bättre än mitt första försök till hembränt, men de dyrare och vällagrade var riktigt goda.

Sen bjöds det på lunch och en dans tävling innan vi åkte vidare till ett torg i stan, mycket trafik på gatorna runt torget och en polis stod i en korsning och försökte dirigera trafiken, ha ha det såg riktigt kul ut, de trafikanter han tittade på lydde hans tecken ganska bra och stoppade men så fort han vände sig för att vinka fram från andra hållet så struntade de fullständigt i honom och körde vidare, dvs organiserat kaos. Lite rundvandring på torget och inlotsade i nån affär där innan vi åkte vidare till en cigarr butik, mindre intressant och lukta fan rent ut sagt, brunt av nikotin på allt så det blev ett kort besök för mig. Sedan vidare till en choklad fabrik, provsmakning där med, den godaste choklad dryck jag någonsin smakat och chokladen var inte illa den heller.

01. San Juan Puerto Rico
Hamnen i San Juan
02. San Juan Puerto Rico
Iväg på en utflykt till regnskogen i bergen, en bit att åka med buss, efter ett par km sa chauffören att det tar normalt ca 1 timme dit, men han kunde nog ta oss dit på ca 20 minuter om vi ville, ingen i bussen var intresserad, vi satt längst fram och på en av smågatorna med mycket tät trafik var där en bil som tänkte köra ut från vänstersidan framför bussen, då mumlade chauffören dont do it, dont do it, samtidigt som han tryckte plattan i botten, kan tillägga att han var den ende som hade bilbälte. en intressant bussfärd kan jag säga.
03. San Juan Puerto Rico
En trappa att traska uppför i skogen som ledde till en damm,
04. San Juan Puerto Rico
Plaske dammen som det inte längre var tillåtet att bada i, alltför många hade drunknat där.
05. San Juan Puerto Rico
riktigt rejäla ormbunkar.
06. San Juan Puerto Rico
Där var många platser som fortfarande var avstängda efter stormen som var för ett antal år sedan, den hade gått riktigt hårt åt ön.
07. San Juan Puerto Rico
Ett torn man kunde gå upp i och titta på utsikten
08. San Juan Puerto Rico
inte så jätte högt men jobbigt att traska upp i värmen.
« av 4 »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *