WordPress o hemsidor

28/10-23
Det blir inte som man vill alltid, eller typ aldrig.

Min tanke var att lägga upp bilder med hög upplösning i albumen och att den som vill enkelt ska kunna hämta bilder därifrån, det gick sådär. Något begränsar storleken på bilderna som hamnar i albumet och då blir det även de som man kan ladda ner, en bild som är 6 Mb uppladdad blir 600Kb i albumet. Jag provat byta tema, varit och rotat runt på alla ställe som man kan ändra inställningar för bilder men nää.

Det jäkligaste är att bilderna jag laddar upp ligger på servern i den storleken jag skickat men även i ett antal med olika mindre storlekar, gillar inte när programen hittar på en massa fuffens utan att man kan styra det, ger upp för stunden har säkert lagt ner 6-7 timmar bara på detta.

Och den här bloggen har tappat alla gamla inlägg från tidigare än 2013, jag tror det var när den blev omgjord till WordPress.

uppdatering

Tröttnade och avinstallerade typ allt även plugginet med galleriet och installerade sedan ett annat galleri och fick samma resultat som innan 🙁 Men sen hittade jag ett annat sätt att ladda upp bilderna direkt till detta galleriet så nu tror jag det ska fungera lite mer som jag vill. Och det betyder att det måste vara WordPress som trixar med bilderna.

6/11-23
Covid har däckat mig några dagar, men nu kände jag att jag var tvungen att ta mig upp och greja vidare med sidan, det är ju kul även om det är lite bråkigt ibland.

10/11-23
Håller på att försöka fixa till med en bättre lösning på inloggning och lösenords hanteringen, mitt mål är att varje användare får en behörighets nivå med ett personligt lösenord där nivån sedan bestämmer vilka sidor man får tillgång till. får se om jag får ordning på´t.

19/11-23
Jodå inloggning och lösenords hanteringen tycks jag ha fått att fungera bra och har även skannat in massor av foto från min mors album, men det har inte passerat smärtfritt om man säger så.
Sådär lagom halvfrisk efter covid var det inte läge att gå ut och greja med något så då bänkade jag mig framför datorn typ 16 timmar om dygnet, och förra söndagen började jag få värk i högra armen.

Det blev bara värre och värre så jag fick sluta sitta vid datorn, sen var det sömnlöst fick nog både musarm tennisarmbåge bowlingaxel och brottarnacke på en gång, kvitta hur jag låg så gjorde ont som tusan från handleden upp till axeln och vidare till skulderblad o nacke. kontaktade vårdcentralen och jodå jag var välkommen att besöka dem, tyvärr de hade ingen tid förrän tisdag nästa vecka, men i alla fall tips om vilka piller som jag skulle ta. Fick långt om länge en tid för massage och medicinsk laserbehandling på torsdagen hos en lokal aktör, det gjorde gott och natten till lördag började det gå att sova någotsånär.

Och i morse kändes det helt ok, så vad gör jag då? sätter mig vid datorn naturligtvis…… precis vad jag inte borde göra så nu värker det igen, detta skriver jag på laptoppen som jag har i knät och det går bra men den duger inte för att jobba med hemsidan och greja med foto. hoppas jag kan sova i natt och så får jag väll försöka hålla mig ifrån datorn några dagar till.

Men det är svårt, jag fick ju tillgång till Photoshop i dag skit kul program som är guld värt när man håller på med foto.

22/11-23
Värken består, men jag försöker greja lite på sidan från laptoppen ändå.
Där är så mycket jag vill göra ju, har mycket som ska läggas in på sidan, och en del justeringar o inställningar som ska fixas, funderar på om jag ska köpa premium versionen av fotogalleriet, då ska tydligen inloggade användare kunna lägga in kommentarer till bilderna.
Det hade ju varit najs, får kolla lite närmre på det.

23/11/23
Jag har lagt till en sida ”upload” på menyn för att göra det enkelt att skicka foto och dokument till mig, samt en ny sida ”filmer” med några korta filmklipp, det kommer mera.

6/12/23
Har lagt till ett album från Birgits bilder där är några till som kommer upp efterhand. Jag har investerat i lite nya ergonomiska tillbehör till datorn, ny vertikal mus och nytt tangentbord som står på en nymonterad utdragbar hylla, allt för att slippa mer ont i armen.

12/12/23
I dag har det varit mycket knapp tryckande på datorn, Har lagt in bilder som Stellan skickat upp till sidan och lagt in Anna Johansson/Håkansson’s Tidnings urklipps album, det tog en stund att få ordning på sidnumreringen så den överensstämmer med albumet. Sen har jag blivit väldigt försiktig med att sitta för länge vid datorn, jag sätter timern i telefonen när jag sätter mig så efter 30 minuter är det upp och hoppa en stund,.

26/12/23
lite nyinlagda film klipp och lite små justeringar här och där.

3/1/24
Trixat lite i Photo shop och färglagt nästan alla bilderna i Birgits album 2.

19/1/24
Nästan alla album klara, håller på med Egons album som är det sista nu, De bilder i albumen som inte är fäglagda beror på att de inte blir bra att färglägga mest då pågrund av kvalliten på fotot som gör det svårt att få gränser för färgerna som vill flyta ut och färglägga mer än den avseda ytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *