Homey vs Telldus

Nu har Homey’n varit igång ett bra tag och Telldus frånkopplat lika länge.
Fördelar Telldus.
Väldigt enkelt att lägga till och ta bort enheter (strömbrytare, temp givare och liknande), även enkelt att automatisera genom att skapa händelser typ när klockan är xx tänd lampa y, även lite mer avancerade är enkla att göra men med vissa begränsningar. ganska billigt system att komma i gång med men som dock kräver ett abonnemang om man vill automatisera lite mer än det absolut enklaste. men även abonnemanget är billigt. det går att koppla in en extern antenn för att öka räckvidden.
Nackdelar Telldus.
Jag har upplevt det som lite ostabilt emellanåt, händelser som inte fungerat och sidan för att styra har ibland inte gått att nå. (det är anledningen till att jag övergav det) systemet är begränsat till Z wave och 433mhz enheter, vill man göra mer lite mer avancerade flöden med lite om och då händelser blir det inte så lätt.
Fördelar Homey pro.
Klarar många olika system, Kräver inget abonnemang, det går att göra riktigt avancerade flöden för att automatisera sitt hem. Känns stabilare än Telldus.
Nackdelar Homey Pro.
Dyr i inköp, kräver lite mer intresse av användaren (man får läsa på lite) dvs. inte lika enkelt att komma igång med som med Telldus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *