St.Augustin

En trevlig stad med en gammal stadskärna som är väl värd ett besök, tyvärr glömde jag ta bilder när vi var där.

Det blev naturligtvis ett besök på Castillo de San Marcos ett Spanskt fort byggt i slutet av 1600 talet, inne på fortet var där en väldigt påläst och duktig guide som berättade hela historien om fortet och även om alla kungligheter med anknytning till det, väldigt intressant.

Vi körde ner till Fort Matanzas som ligger lite söder om staden vid det andra inloppet som leder till stan. Det blev byggt 1740, tidigare var där ett vakt torn i trä.

Fortet ligger på en ö så man får åka båt dit, det är ett National monument som staten har hand om och därför är båtfärden i deras regi och kostar inget, märkligt kan jag tycka de borde väl tagit någon dollar så det täckte kostnaderna ialla fall.

Även här berättades det om historien om fortet och lite runt det, kunniga och pålästa var de med och några av dem var där och hjälpte till frivilligt.

Sista dagen här körde vi in till stan igen för att äta lunch och jag tänkte då ta några bilder på gamla stan, men när vi parkerade var där en Keltisk marknad som vi ju naturligtvis måste besöka.

Där var skumma typer i kjol som kastade stockar och järnskrot omkring sig och andra kjoltyg höll ett jäkla väsen på en scen,märkliga typer.

Men när vi var klara där orkade jag inte gå ner i gamla stan och ta bilder, det blev bilen tillbaka till boendet med ett stop på Publix för att proviantera, där hittade jag beer burkar med lagom storlek 0,75 liter till bra pris 2,67$ najs.

Så nu är det nattinatti och i morgon bär det av till Tampa och Buch Gardens, en trevlig park som är en blandning av Zoo och nöjespark med åk attraktioner mm.

St Augustine
Norra delen av stranden tvärrs över gatan från vårt hotell
St Augustine
Södra delen av stranden här får man köra ut med bilen, men bilen bör vara 4 hjulsdriven flera som körde fast där i dag med vanliga personbilar.
St Augustine
Castillo de San Marcos.
byggdes av Spanjorerna 1672-1695
St Augustine
Inne på borg gården.
St Augustine
Här har dom tänkt till, när man ska gå över den ganska trafikerade vägen så tar man en flagga och viftar med när man promenixar över, fotgängare har företräde på övergångsställen och den absoluta majoriteten bilister respekterar det och stannar så fort man visar att man tänker gå över gatan. över lag är bilisterna ganska så hänsynsfulla här tycker jag.
St Augustine
En liten oas jag pausade vid på en lång promenad, och minsan så råkade där vara en Geocash med.
Fort Mantanzas
Lite söder om St Augustine ligger det andra spanska fortet, det ligger på en ö så man får åka båt dit.
Fort Mantanzas
« av 3 »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *